Munkáltatók figyelem!

Egy újabb jogszabály módosulásra szeretnénk felhívni a figyelmet. A 136. Magyar Közlönyben megjelent a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény egyes rendelkezéseinek a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet módosítása.

A módosítást követően a munkavédelmi végzettség alkalmazási feltételei szigorodnak, magasabb óraszámban, magasabb végzettségű ember alkalmazását, foglalkoztatását írja elő a módosítás.

Ezek a módosítások a kihirdetést követő 15. napon lépnek életbe, azaz 2016. szeptember 22.-tól lesz hatályos.

Hogy kinek milyen végzettségű munkavédelmi szakembert kell alkalmaznia, valamint azt minimum hány órában kell megtennie? Azt a következő LINK-ről a jelenleg még hatályos 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 2. számú melléklet alapján lehet eldönteni.

Itt fel van sorolva minden adat, hogyan kell a munkáltatóknak tevékenysége alapján veszélyességi osztályba sorolni a céget, majd a létszám adatai alapján eldönthető a Munkavédelmi (munkabiztonsági) szakképesítéssel rendelkező személy foglalkoztatásának feltételei.

Ennek eldöntésében is segít a munkavédelmi szakember, vagy keresse csapatunkat és készségesen segítünk Önnek is a felmerülő kérdések eldöntésében.

 

Vigyázzunk egymásra!

Üdv: a DSEC csapata!