Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv – 1. rész

Az eddig megszokott munkavédelmi tartalom helyett most egy kicsit a tűzvédelmi vonalat erősítenénk és később majd visszatérünk a munkavédelemhez. Témának a Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyvet (továbbiakban: TMMK) vettük elő.

Nem olyan régen egyik kedves megrendelőnk meghívott minket hogy egy új épület műszaki bejárásán vegyünk részt és munka illetve tűzvédelmi szempontból értékeljük az ott lévő helyzetet.

Az össze észrevétel közül talán a TMMK hiánya volt a legérdekesebb. A TMMK még mindig egy új keletű dolog, de mit is tartalmaz ez a dokumentum. Jóformán ezt a dokumentumot úgy kell elképzelni mint az épület személyi igazolványa. Ez a dokumentum minden fontos műszaki adatot tartalmaz az épületről és ha változás következik be (a műszaki állapotban pl.: átépítés, gépészeti felújítás stb.) akkor az át kell vezetni ide és mint a személyi igazolványt meghatározott időközönként meg kell újítani (5 évente).

Amíg az épület áll addig a dokumentumot nem lehet selejtezni.

Mikor kell ilyen TMMK vagy pontosan mit kell beletenni, egyáltalán ki csinálhat ilyen dokumentumot, mik az előnyei és hátrányai a TMMK-nak? Mindezeket a további részekben tisztázzuk.

A TMMK elkészítésében és naprakészen tartásában a tűzvédelmi szakember segít vagy keressen minket bizalommal.

Vigyázzunk egymásra!
Üdv: a DSEC csapata!